Het is natuurlijk onder voorbehoud maar wij van een Luchtig Slot denken al aan onze mooie poëzieavonden komende zomer in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Het thema blijft hetzelfde ‘Kom vanavond met verhalen’.  Wij met elkaar hopen dat Ina 11 juli 2021 de spits mag afbijten met verhalen en gedichten altemet ok ‘rs in ’t West Friese dialect.

Gerda Govers (zang)  en Wim Nooteboom (piano)  zorgen voor de muzikale omlijsting.

De volgende avonden staan vermeld in de ‘Agenda’.

Omdat we tevens ons 20 jarig jubileum vieren is er een extra avond ingepland op 5 september 2021 die u ook zeker niet mag missen.

De avonden beginnen steeds om 20.00 uur en de kapel is vanaf 19.30 geopend. Na afloop drinken we gezellig nog een kopje koffie of thee met elkaar.

De Slotkapel, Slotweg 19, 1943 CM Egmond aan den Hoef.

Laten we hopen dat we elkaar op 11 juli 2021 mogen ontmoeten. Graag tot dan!

Met ingang van 2021 mag ik u een kersvers programma presenteren…

‘Van alles een beetje’.

In dit programma vertel ik u over o.a. mijn boeken, een dierenpark, de thuis situatie enz..

In verband met de corona beperkingen mogen we even niet zingen daarom zijn de liedjes van mijn nieuwe programma ‘Van alles een beetje’ en van ‘Poesiealbums en zo’ tijdelijk omgezet in gesproken tekst.

Een dag met een gouden rand.
Wat hebben wij zaterdag 5 oktober 2019 een prachtige dag gehad in ’t Kerkhuys te Spanbroek. De zon scheen, blauwe lucht, mooie wolken en weinig wind. Dit zouden we de hele dag houden. ’s Morgens hebben wij de tafels gedecoreerd na eerst alle bloemstukken opgehaald te hebben. Wij, dat zijn Jan Pieter, Sabina en ik. Alles verliep zoals gehoopt en we waren op tijd klaar om de genodigden te verwelkomen onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers daarbij. Om half drie begon de presentatie met het voordragen van het gedicht:


Ik geef je rust…
ik geef je licht…
ik geef je ruimte…
door deze kaars
zullen we aan
elkaar denken.
Dat heb ik je beloofd.

Daarom…
geef ik je rust…
geef ik je licht…
geef ik je ruimte…

Onder belangstelling van de vele genodigden mocht ik mijn nieuwste bundel met daarin vanuit mijn hart geschreven gedichten presenteren uit een met bloemen opgemaakt hart. De titel van de bundel is ‘TELKENS WEER.’  

In deze bundel met afscheidsgedichten heb ik getracht het afscheid – de rouw – het verlies in de ruimste zin van het woord te beschrijven. Vooral de tegenstellingen komen aan bod zoals acceptatie – niet geaccepteerd, begrip – onbegrip en vasthouden  – loslaten. Ook het verlies van jezelf door bijvoorbeeld Alzheimer heb ik proberen te beschrijven. Van harte hoop ik dat ik u een beetje troost en steun kan en mag geven doormiddel van deze bundel.

De prachtige foto’s in deze mooie bundel zijn gemaakt door mijn man Jan Pieter Spaans.

De muzikale omlijsting was in handen van Gerda Govers zang en Wil Luiken piano.

TELKENS WEER is in diverse winkels in de regio verkrijgbaar maar kan ook bij mij thuis gekocht worden, 06 43212209. De bundel kost € 14,95 excl. verzendkosten (€ 4,35).