De verhalen (verhale) en gedichten (roime) zijn uiteraard door Ina zelf geschreven. De programma’s zijn met een lach en een traan. Net zoals het leven zelf is.

D’r op of Ien en Twei
Dut benne twei pregramma’s in oôs mooie West-Friese dialect. D’r op of Ien is van 1 januari tot de zeumer en D’r op of Twei is van de zeumer tot 31 december. Duur pregramma 2 x 45 minuten. Maar ’t ken ok wel effies korter ‘oor as jullie dat graag wulle.

Halfom
De titel zegt het al dit is een programma half in het Nederlands en half in ’t West-Fries.

Pauze
In dit programma laat Ina u even tot rust komen. Ga er maar lekker voor zitten en geniet! Ina neemt het stokje wel van u over. Dit programma is in het gnappies Nederlands. Deze programma’s zijn zonder muziek. Duur programma 2 x 45 minuten maar kan desgewenst aangepast worden. U zegt het maar.

Poesiealbums en Zo
Herkent u ze nog… de poesiealbums uit onze jeugd. En kijkt u er nog weleens in? Ina neemt u mee terug naar onze jeugd door middel van het voordragen van versjes uit haar poesiealbums en door middel van de liedjes van toen tot nu verwerkt door het hele programma. Er zijn van deze liedjes tekstmappen gemaakt dus als u wilt kunt u gezellig meezingen. Als u wilt kunt u zelf ook zelf een versje voordragen uit uw eigen poesiealbum. Ook dit programma duurt 2 x 45 minuten en kan moeilijk ingekort worden. Ook dit programma is in het Nederlands.

Omdat we nu even niet zingen mogen zijn de liedjes omgezet in gesproken tekst.

Op weg naar Kerst en Oud en Nieuw
Een programma alleen rond de laatste dagen van het jaar, te beginnen net na Sinterklaas tot de kerst. Ina draagt Roime en verhale voor allegaar in oôs mooie West-Friese dialect. De an mekaar teutjes doet ze in ’t gnappies Nederlands. Tussen de tekste deur zinge we met mekaar de traditionele Nederlandse Kerstliedjes maar ok de wat nuwere. Ok hiervan benne tekstmappe maakt, dat iederien ken meezinge.

Dut pregramma duurt ok 2 x 45 minuten maar as dat niet voegt omdat ‘r ok nag eten worren moet of zuk of zuk ken ’t ok effies korter maakt worre. Jullie zegge-n-’t maar.

Als het zover is…
Een bundel met gedichten rondom het overlijden.
Met deze gedichtenbundel probeert Ina de mensen een beetje troost te geven.
Ook hoopt zij met deze bundel de nabestaanden tot steun te mogen zijn of dat duwtje in te rug te kunnen geven om toch weer door te gaan. Hoe moeilijk die weg ook is.

Graag kom ik op één van uw middagen of avonden voordragen uit deze bundel.
Tevens is er van deze gedichtenbundel een luister cd verschenen. Zowel de bundel als de cd zijn na afloop van de lezing te koop.

Bundel: €14,95
Cd: €10,00

Duur programma: ± 30 minuten incl. vragen stellen
of 2 x 45 minuten incl. vragen stellen